onsdag 6 oktober 2010

04

Vecka 4. På måndagens morgonsamling såg vi två filmer. Den ena handlade om ett fattigt område i Venezuela. "Caracas - The informal city" . Filmen handlade om två arkitekter, som ville hjälpa till att förändra detta sk. ghetto område. De ville med hjälp av invånarna skapa en förändring i t.ex. vattenförsörjning och  olika typer av kulturcentrum.

Den andra filmen handlade om hemlösa under tunnelbanan i Pennstation, New York. Man fick följa olika personer, hur de levde under marken. Det hade blivit en egen stad där nere, fylld av droger och misär. Men dokumentären visade ändå dessa människors vänskapsband drömmer och varför de var där de var. Rekommenderar alla att se den.

Det känns som att den röda tråden i dessa filmer var att liksom visa på ett kaos. Ett kaos som vi i den moderna västvärlden aldrig skulle vilja bo i. Men vad är kaos och vad är normalt. Vilka regler följer vi när vi bygger en infrastruktur?

Sedan ägnades hela måndagen åt att diskutera fredagens workshop på världskulturmuseet. Som verkar ha upprört många. Klassen har delats i två läger. Fortsättning följer.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar